ŠOK ISPOVIJEST MAJKE DJEČAKA KOJI JE PRETUKAO DIREKTORA ŠKOLE: NAZIVAJU ME PROSTITUTKOM

Ni poslije desetak dana od incidenta u Zmajevoj školi, kada je učenik sicem od bicikla nanio povrede direktoru Zoranu Đuriću, strasti se u gradu ne smiruju.

Draganu Topalović, majku učenika L. Š. koji se, nakon pomenutog događaja, nalazi u KPZ kaže da L.Š. ima ozbiljan psihički ADHS poremećaj, navodi sremskomitrovački portal SMP.

  • Samohrana sam majka sa troje dece, a pored Luke imam i dvije kćerke – bliznakinje. Nakon incidenta u školi svi se nalazimo na stubu srama. Ne znam kakvu krivicu snose moje kćerke od 11 godina da im se iz škole preporučuje da promijene sredinu, da im se prijeti silovanjem. Nikad nisam tražila finansijsku pomoć ni od koga, živimo od onoga što zaradim, a na Facebooku me nazivaju prostitukom i najcrnjim pogrdnim imenima.

Kada je moj sin u pitanju, napominjem da on ima ADHS poremećaj, da se liječi već sedam godina. Tražili smo pomoć od svih nadležnih institucija u gradu, uključujući i Centar za socijalni rad, ali je nismo dobili. Naprotiv, umjesto pomoći desilo se da policijski inspektor (ime poznato redakciji), bez naloga upadne u naš stan i prebije Luku. Da li se tako liječi ADHS poremećaj?”

Mama maloljetnog L. Š. dalje govori:

  • Nakon incidenta u školi, moj sin od 14 godina zatvoren je u ćeliji sa tri odrasla kažnjenika, suprotno Zakonu, po kojem se on, najhitnije znači ODMAH, upućuje u nadležnu ustanovu, a ne u zatvor za odrasle. Ukoliko je Centar za socijalni rad dao saglasnost da se maloljetnik zatvori u KPZ, pokrenuću postupak protiv nadležne osobe u Centru.“
  • Moj sin već desetak dana ne dobija terapiju, a svi iz medicinske struke znaju koliko to može biti opasno po njega. Ima suicidne pomisli. Govori mi da će se ubiti, da ne zaslužuje da živi na ovom svijetu. Kako je meni, kao njegovoj majci, neka se upitaju oni koji me nazivaju prostitukom, a izdržavam svoju porodicu tako što čistim tuđe kuće i perem babe po Njemačkoj, da bi zaradila koji dinar i platila račune i druge obaveze, da moja djeca ne bi bila uskraćena za sve što imaju i druga djeca.

Moj sin ide u školu po posebnom programu, i nikad nije izbacivan iz škola, a razrede završava sa dobrim i vrlo dobrim uspjehom. Taj dan direktor je ušao u učionicu u toku časa i pitao ga zašto jede, iako mu je godinama dozvoljeno da jede na časovima. Poslije ga je odvukao u posebnu prostoriju medioteku, gdje nema kamera, uhvatio za vrat i počeo udarati. Kamere u školi su zabilježile kako njih dvojica ulaze u prostoriju medioteke. Imam medicinsku dokumentaciju koje potvrđuje da postoje ožiljci na vratu. Nakon toga, moj sin, reagujući shodno dijagnozi koji ima, odlazi po sic od bicikla i napada direktora.” – govori Dragana Topalović, majka okrivljenog maloljetnika napominjujući da je njen sin sve to potvrdio na saslušanju pred sudom.

Inače, prvo saslušanje učenika L. Š. bilo je u utorak 22. oktobra, ali se direktor Đurić na njemu nije pojavio pod izgovorom da “nije psihički spreman”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ISLAMSKA ZAJEDNICA U BIH OSUDILA SRAMNO NEGIRANJE GENOCIDA U NSRS

0
Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osudila je današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine RS kojima se negira genocid u Srebrenici, umanjuje broj žrtava i krivotvori istina.