ŠOKANTAN SLUČAJ: RAZREDNICA UČENICAMA SUGERISALA KAKO DA SE OBLAČE, JER DJEČAKE DRMAJU HORMONI

Na Facebooku je objavljen status o slučaju škole iz Neretvanske doline u Hrvatskoj koji je šokirao mnoge.

Naime, razrednicaje  svojim učenicima održala predavanje o tome kako bi se jedanaestogodišnje djevojčice trebale odijevati, te da ‘svojim ponašanjem ne dekoncentriraju dječake koje drmaju hormoni’.

Na času razredne nastave razrednica je u učionici održala ‘predavanje’ djevojčicama, u prisustvu dječaka, njihovih razrednih kolega.

“Tema “predavanja” bila je tzv. dress code za djevojčice u njihovoj dobi.

Detaljno im je objasnila koje odjevne predmete smiju nositi, a koje ne, s obzirom na tjelesne promjene karakteristične za njihovu dob. Nema kratkih hlačica, dresova, otkrivenih ramena, majica ni odjeće koje ocrtavaju ženske atribute. Istovremeno, dječaci mogu dolaziti u školu i u potkošuljama – ‘kanotjerama’ i kratkim hlaćicama, to nije nikakav problem.

Potom je istakla da djevojčice moraju imati obzira prema dječacima, jer dječake njihove dobi ‘drmaju’ hormoni.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE