ŠOKANTNO SVJEDOČENJE UBICE BESKUĆNIKA U BIH: ZAPALIO SAM GA, ČUO SAM KADA JE IZDAHNUO

Donosimo šokantne detalje svjedočenja Radeta Drljače (24), koji je pred istražiocima i u tužilaštvu priznao da je u novembru ove godine ubio beskućnika Brunu Rolda (52) u napuštenoj kući u Banjoj Luci, a zatim ga zapalio.

Drljača je izjavio da je “čuo” i kada je Rold izdahnuo, javlja Srpskainfo.

Prije ubistva Rold je brutalno pretučen, a nakon što je mučki ubijen, beživotno tijelo je zapaljeno kako bi se prikrili tragovi zločina.

Drljača je policiji ispričao i da su Zorić i Krnetić kobne večeri prvo brutalno pretukli Rolda, udarajući ga rukama i šutirajući nogama.

– Povremeno su prekidali i tada su Roldu dali cigaretu da je ispuši – dodao je Drljača.

Priznao je da je Rolda ubio nožem.

– Ubo sam ga u vrat iz sve snage, a zatim sam napravio pokret nožem lijevo, pa desno. Kako bih ga dotukao, udario sam ga nogom u stomak. Čuo sam kako je izdahnuo – ispričao je Drljača.

Istovremeno, ubistvo koje je šokiralo javnost vjerovatno se nikada ne bi ni dogodilo da su institucije u sistemu blagovremeno odradile svoj posao. Naime, Drljači je u septembru ove godine postala pravosnažna presuda obaveznog psihijatrijskog liječenja. Umjesto da bude u zdravstvenoj ustanovi, Drljača je završio na ulici.

Radetu Drljači je pritvor određen zbog teškog ubistva i paljevine, a Slobodanu Krnetiću i Borisu Zoriću zbog teškog ubistva.

Okružno tužilaštvo Banja Luka zatražilo je danas produženje pritvora za Drljaču i saučesnike za još dva mjeseca.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti da će osumnjičeni, ukoliko se budu branili sa slobode, pobjeći, uništiti dokaze, uticati na svjedoke, ali i ponoviti krivično djelo.

U naredna dva mjeseca tužilaštvo je najavilo i podizanje optužnice.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE