SASTOJCI
3 kašike maslinovog ulja
1 luk
2 češnja bijelog luka
900 grama špinata
1/2 šoljice svježe sjeckanog peršuna
2 jaja
1/2 šoljice ricotta sira
1 šoljica izmrvljenog feta sira
8 listova jufke
1/4 šoljice maslinovog ulja
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 175°C. Nauljite kvadratni lim za pečenje (23 x 23 cm).
Na srednje jakom plamenu zagrijte 3 kašike maslinovog ulja. Pržite luk i bijeli luk dok ne omekšaju i ne poprime svijetlosmeđu boju.
Nakon toga umiješajte špinat i peršun te nastavite kuhati još 2 minute (dok špinat ne postane mekan). Maknite s vatre i pustite da se ohladi.
U srednje velikoj posudi pomiješate jaja, ricotta sir i feta sir, a zatim dodajte i smjesu sa špinatom.
Na pripremljeni lim za pečenje stavite jednu koru jufke i premažite maslinovim uljem. Zatim stavite novu koru i premažite maslinovim uljem. Postupak ponovite s još dvije kore. (kore bi trebale prelaziti preko lima za pečenje)
Dodajte smjesu sa špinatom i sirom, a zatim preklopite dijelom kora koji prelazi preko lima. Premažite maslinovim uljem, a zatim dodajte preostale kore tako da svaku najprije premažete maslinovim uljem.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta dok ne dobijete zlatnosmeđu boju.