SASTOJCI
400 g junetine od buta
1 glavica luka
400 g blitve
2 čehna bijelog luka
400 ml temeljca juhe iz povrtne kocke
120 g crvene leće
150 g jogurta
150 g svježeg kravljeg sira
1/2 limuna
8 listova mente
maslinovo ulje
sol i biber
PRIPREMA
Prije svega leću stavimo u vodu na pola sata da se namoči.
Meso očistimo od kože i žilica te narežemo na trakice. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo pripremljeno meso i ispržimo ga sa svih strana.
Zatim meso začinimo solju i biberom, dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri sve zajedno pržimo dok luk ne omekša.
Potom u tavu dodamo očišćenu, opranu i na dva centimetra široke trakice narezanu blitvu, protisnuti bijeli luk, ocijeđenu crvenu leću, povrtni temeljac, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.
Za to vrijeme u zasebnu zdjelu stavimo svježi kravlji sir, dodamo jogurt, sjeckane listove mente, sok polovice limuna, začinimo solju i biberom te dobro izmiješamo sastojke.
Gotovo meso stavimo na tanjire te prelijemo umakom od jogurta i svježeg kravljeg sira.
Prijatno!