SPECIJALITET ZA PRAVE GURMANE: NA BRZINU NAPRAVITE PIKANTNU POHOVANU PILETINU SA SIROM I ODUŠEVITE UKUĆANE

Naš današnji obrok sprema se za samo pola sata, donosimo recept za četiri osobe.

SASTOJCI

4 fileta pilećih prsa

50 g brašna

2 jaja

50 g prezle

80 g naribanog polutvrdog masnog sira

1 kašikica sušenog vlasca

1 kašikica mljevene crvene paprike

100 ml vrhnja za kuhanje

ulje

sol

PRIPREMA

U zdjelu s umućenim jajima dodamo vrhnje za kuhanje, sušeni vlasac, mljevenu crvenu papriku, posolimo i dobro izmiješamo.

Zatim, uz stalno miješanje, postepeno dodajemo brašno i miješamo dok ne dobijemo rijetko tijesto bez grudica.

Potom umiješamo naribani sir i promiješamo.

Filete uronimo u dobivenu smjesu, zatim uvaljamo u prezlu i stavimo pržiti u duboku masnoću. Nakon 3-4 minuta filete okrenemo i pržimo još 4-5 minuta.

Prženu piletinu stavimo na papir da upije višak masnoće, zatim premjestimo na tanjur i poslužimo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZAVRŠENI RADOVI NA CJEVOVODU DN 700 U SARAJEVU

0
Završeni su radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most-Kobilja glava koji su se odvijali na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, kao i radovi na popravci kvara na cjevovodu DN 500 u ulici Jukićeva.