SPEKTAKULARNA KRAĐA O KOJOJ BRUJI SUSJEDSTVO: LOPOVI MU U UKRALI BAGER, A ON GA PRONAŠAO NA BRAČU KAKO UREDNO RADI

U četvrtak je, zajedno s kćerkom i još nekoliko ljudi, došao na Brač, u uvalu Duboka, gdje je zatekao kako njegov bager uredno radi, tj. kopa na gradilištu druge firme!

Josip Nikolić (54), vlasnik zagrebačke građevinske firme “Joning”, ostao je u nedjelju oko 6.30 sati bez bagera koji se nalazio na Čulinečkoj cesti gdje ta firma od pedesetak zaposlenih gradi cestu. Bager je zanoćio na zagrebačkom gradilištu, ali nije dočekao jutro.

Ukraden je lako i brzo kao da je u pitanju dikatafon, PlayStation ili kakav skuter, a ne “mrcina” od devet i po tona.

Lopovi su pod okriljem noći pedantno demontirali GPS sistem s bagera marke Takeuchi TB 290, inače starog godinu i po dana, i vrijednog oko 100 hiljada eura, te ga onda utovarili ispod crvene cerade u kamion MAN splitskih registracijskih oznaka.

No, lopovi su napravili jedan previd, ili tačnije – dva. Nisu znali da cijelu krađu snimaju kamere na gradilištu Nikolićeve firme koje očigledno lopov mršavije građe nije vidio, a predvidjeli su i da bager, osim demontiranog glavnog, ima ugrađen i dodatni GPS sistem, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon svega, poduzetnik Josip Nikolić imao je snimak krađe i tačnu lokaciju ukradenog bagera. Nije zato dugo trebalo da ga i locira – i to u mjestu Milna na otoku Braču.

U četvrtak je, zajedno s kćerkom i još nekoliko ljudi, došao na Brač, u uvalu Duboka, gdje je zatekao kako njegov bager uredno radi, tj. kopa na gradilištu druge firme!

Došla je i policija, a bager je vraćen vlasniku. Vlasnik firme koja je izvodila radove na Braču, trudio se “objasniti” Nikoliću da su taj bager on i brat uzeli u najam od izvjesnog Jakšića, ali vlasnik nije htio ulaziti u nikakve razgovore i pregovore s njima na ovu temu kada su mu počeli objašnjavati – neobjašnjivo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZAVRŠENI RADOVI NA CJEVOVODU DN 700 U SARAJEVU

0
Završeni su radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most-Kobilja glava koji su se odvijali na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, kao i radovi na popravci kvara na cjevovodu DN 500 u ulici Jukićeva.