SRBIJA: LJEKARU POLICIJA UPALA U STAN, ZAPRIJETILI MU DA NE IDE NA PROTESTE

Jutros oko 6:45 sati policija je došla na vrata stana dr. Željka Bacotića u Užicama, predsjednika Gradskog odbora Demokratske stranke, kako bi ga upozorila da ne sudjeluje na protestima, prenosi Index.hr.

  • Policija nas je probudila jutros oko 6:45 sati kada su zvonili na vrata mog stana u kojem sam bio sa suprugom i dvoje djece. Dva pripadnika PU Užice su se ispričala zbog toga što nas uznemiruju i rekli su da su poslani kako bi prenijeli poruku koja je s više instance iz Beograda stigla za mene, a od te poruke se lično ograđuju. Rekli su da im je naloženo da dođu na moja vrata i da mi prenesu poruku iz vrha da se ne bavim radom opozicije te da ne sudjelujem na protestima – rekao je Bacotić. 

Inače, Bacotić je specijalist urologije zaposlen u Općoj Bolnici u Užicama, žena mu je specijalistica ginekologije, a roditelji su dvoje djece stare 7 i 11 godina. 

  • Umjesto na vrata kriminalaca, narkodilera i batinaša, oni su došli u naš privatan stan. Od jutros pokušavam objasniti djeci da živimo u zemlji u kojoj se progone ljudi, u kojoj se ne poštuju prava građana i ne postoji sloboda mišljenja – rekao je. 

Ipak, Bacotić kaže da će uprkos svemu sa svojom ženom sudjelovati na današnjim i svim sljedećim protestima. 

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SALKIĆ: SRBI U RS-U IMAJU NAJVEĆU OBAVEZU I POTREBU DA SE...

0
Ramiz Salkić, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a, reagirao je na izjavu Milorada Dodika, predsjednika RS-a, da će "kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici, RS pokrenuti postupak samostalnosti".