SRBIJA NA NOGAMA: GRAĐANI PONOVO NA ULICAMA, POLICIJA U PRIPRAVNOSTI

Građani Beograda, ali i iz drugih dijelova Srbije došli su ponovo ispred Skupštine Srbije kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukama koje donosi Vlada ali i predsjednik Srbije u saradnji sa kriznim štabom.

RAS Srbija

Ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu sa građanima su se pojavili i lideri pojedinih opozicionih stranaka iz Srbije poput Boška Obradovića, Dragana Đilasa, Zorana Lutovac, Miroslav Aleksić ali i Vuk Jeremić koji je sinoć otjeran sa stepenica Skupštine Srbije.

RAS Srbija

Ovaj dio opozicije traži da se sinoć uhapšni puste, da RTS konačno objektivno izvještava, što sinoć uopšte nije bio slučaj te da se hitno imenuje novi depolitizovani Krizni štab. Svi policijski funkcioneri koji su sinoć primijenili brutalnu silu nad građanima moraju odgovati, njihovi su zahtjevi.   

RAS Srbija

Danas je prema navodima srbijanskih medija napadnut Sergej Trifunović, glumac ali i lider Pokreta slobodnih građana Srbije. Trifunović je navodno dobio i šamar u lice i udarac u kuk.

RAS Srbija

Građani su izrevoltirani i novim obraćanjem Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije koji se danas opet obratio javnosti. Sinoćnja dešavanja je prepisao dijelu opozicionih stranaka koje, kao on objašnjava, žele da nasilno preuzmu vlast. Vučić je optužio i strane službe koje žele, prema njegovim navodima, žele nestabilnost u Srbiji.

Makar jedna pobjeda nakon sinoćnjih protesta jeste da se najvjerovatnije povlači odluka o uvođenju policijskog sata u Beogradu koji je planiran za vikend. To bi sutra trebala saopštiti premijerka Ana Brnabić a tu odluku Vučić ne podržava ali će ona biti implementirana.

Srbija se podsjećamo, suočava sa najvećim dnevnim brojem umrlih i novozaraženih od koronavirusa. Bolnice su pune, a građani ni tim izvještajima ne vjeruju jer su mediji otkrili da su ti oni firizirani.

Novi Sad-Radio 021

Protesti se održavaju i u Novom Sadu i Nišu gdje su se također okupilo mnoštvo ljudi.

Radio 021

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U FEDERACIJI BIH VIŠE OD 24.000 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U 2023. GODINI

0
Tokom 2023. godine na cestama u Federaciji BiH dogodilo se 24.300 saobraćajnih nesreća , što je za 13,9 posto više u odnosu na 2022. godinu.