ŠTA SVE MOŽE ČUDESNI PRAŠAK ZA PECIVO!?

Svi ga imamo u kuhinji, ali ga ne koristimo dovoljno.

Prašak za pecivo je neizostavni dodatak kolačima, ali njegova upotreba i u druge svrhe u domaćinstvu je itekako korisna.

Iako ga domaćice koriste kao dodatak kolačima, prašak za pecivo može biti efikasna pomoć i u održavanju domaćinstva.

Evo 5 sjajnih trikova kako sve možete da ga koristite.

Izbjeljuje zube

Sipajte malo praška za pecivo na četkicu i istrljajte zube. Da ne biste oštetili gleđ, ovu metodu primjenjujte samo jednom sedmično.

Uništava neprijatne mirise

Iz frižidera vam neprijatno miriše? Mirise ćete lako neutralisati ako u frižideru držite šoljicu sa praškom za pecivo. Poslije dva mjeseca stavite novi prašak.

Daje kosi sjaj

Regeneratori i drugi preparati za njegu kose mogu da se zadrže u njoj i oduzmu joj sjaj. Dodajte u šampon jednu četvrtinu praška za pecivo i možete da budete sigurni da će svi ostaci biti uklonjeni.

Tjera mrave

Prašak za pecivo može da posluži i kao biološko sredstvo protiv insekata. Pospite prašak po putanji kojom se mravi kreću i oni će se povući.

Uklanja mrlje od čaja

Ne možete da uklonite tragove od čaja na vašoj omiljenoj šolji? I za to postoji rješenje. Stavite malo praška za pecivo na krpu i istrljajte kružnim pokretima unutrašnjost šolje, piše Stil.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.