STANIVUKOVIĆ OBJAVIO NOVE DOKAZE: ČAĐIN ZAHTJEV ODBILA I SNSD-OVA DIREKTORICA AGENCIJE ZA LIJEKOVE BIH

Zahtjev firme TGT Tehnogas iz Laktaša, čiji je direktor Stanislav Čađo, za promet lijekova na veliko odbijen je još 2015. godine kada je na čelu Agencije za lijekove Bosne i Hercegovine bila direktorica Nataša Grubiša, kadar SNSD-a.

Objavio je to na društvenim mrežama gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji tvrdi da je došao u posjed novih dokaza o tome. U Rješenju kojim je odbijen Čađin zahtjev iz 2014. godine navodi se da su istekli svi rokovi da firma dostavi potrebnu dokumentaciju.

  • Direktorica Nataša Grubiša iz SNSD-a koja je bila na čelu Agencije za lijekove od 2009. do 2015. godine nedvosmisleno jasno tada nije dozvolila firmi na čijem je čelu Čađo velepromet lijekova, o čemu svjedoči i dokument – poručio je Stanivuković.

Znajući sve to, Čađo, odnosno TGT Tehnogas je, tvrdi on, ipak nastavio da prometuje nedozvoljen, nelegalan i neprovjeren kisik.

  • Još jedan dokaz za hapšenje Čađe, Đajića, Šeranića i ostalih odgovornih – napisao je Stanivuković uz fotografiju dokumenta iz 2015. godine.

Stanivuković je prošle sedmice pokrenuo aferu “Kisik” iznoseći optužbe o zloupotrebama, odnosno tvrdeći da je firma TGT Laktaši UKC-u RS-a isporučivala tehnički umjesto medicinskog kisika.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

AGENCIJA ZA SIGURNOST HRANE: NA TRŽIŠTU BIH OPASNI TOKSINI PRONAĐENI U...

0
Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.