STANJE NEPODNOŠLJIVO, GODINAMA STAGNIRAMO: NA SASTANKU UTVRĐENI KORACI ZA OPOZIV FIKRETA ABDIĆA

Predstavnici opozicionih stranaka u Općinskom vijeću Općine Velika Kladuša potvrdili su na sastanku da im je opoziv načelnika Fikreta Abdića primarni cilj.

Sastanak je održan kako bi bili utvrđeni daljnji koraci i u slučaju eventualnih opstrukcija do kojih bi moglo doći.

Kako nam je rečeno, ukoliko ovaj mjesec, u skladu sa rokovima, i ne bude sazvana sjednica Općinskog vijeća na čijem će dnevnom redu biti inicijativa za opoziv Abdića s mjesta načelnika Velike Kladuše, opozicioni vijećnici će ići u sazivanje vanredne sjednice vijeća.

Inicijativu za opoziv Abdića, načelnika Velike Kladuše i osuđenog ratnog zločinca koji je kaznu zatvora odležao u Hrvatskoj, potpisalo je 12 vijećnika SDA, Naše stranke, NES-a, DNZ-a, te dva nezavisna vijećnika. Inicijativa je predata 12. augusta. Rok u kojem treba biti održana sjednica Općinskog vijeća je 30 dana, što znači da istječe za manje od deset dana, piše Faktor.

Opoziv podržavaju i vijećnici SDP-a, kako su ranije potvrdili, čime bi bilo dovoljno ruku da inicijativa bude izglasana, a potom održan referendum.

Na pitanje da li vjeruju da bi građani izglasali opoziv Abdića, Asim Veladžić, predsjednik Kluba vijećnika SDA, kazao je da je njihova dužnost da traže promjene i da daju šansu građanima da se izjasne imajući u vidu stanje u kojem se nalazi Velika Kladuša.

  • Stanje je nepodnošljivo. Ovo više nije politička odluka. Godinama stagniramo. Problem je nezaposlenost, nema privrednih aktivnosti, izoliranost nas vuče dublje. Naša je obaveza da Velikoj Kladuši osiguramo bolje i da brinemo o građanima. Dajemo im šansu da se izjasne nakon godine rada načelnika. Ali to nije samo godina. Ta je politika u Velikoj Kladuši prisutna posljednjih 25 godina – istakao je Veladžić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE