STARI MOST U BOJAMA SAD-A

Dan državnosti Sjedinjenih Američkih Država obilježen je simbolično i u Mostaru. U organizaciji Centra za mir i multietničku saradnju najznačajniji materijalni spomenik Bosne i Hercegovine – Stari most večeras je zasjao u bojama Sjedinjenih Država.

Osim zastave nama prijateljske zemlje, na kamenu Starog mosta ispisan je i broj 25, što je simboliziralo 25 godina partnerstva Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, odnosno 25 godina mira u našoj zemlji, za koji su velike zasluge između ostalih pripale i SAD-u.

Dugo već 4. juli u SAD-u se obilježava kao Dan državnosti. Praznik je to koji simbolizira Američku deklaraciju o nezavisnosti, kojom je proglašena nezavisnost od Velike Britanije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U ŽIVINICAMA UHAPŠENA ŽENA: SUMNJIČI SE ZA PREVARE PRILIKOM IZNAMLJIVANJA VOZILA

0
Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv organiziranog kriminaliteta su radeći po više prijava građana i pravnih lica, zaprimljenih tokom 2023.godine, a vezano za prevare prilikom iznajmljivanja putničkih motornih vozila, preduzeli niz istražnih radnji pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.