Recept za brzinske oblande sa pavlakom i keksom, mogućnost dodavanja i kombinacija oraha, lješnika, čokolade i sličnih namirnica je u ovom receptu apsolutno moguća.
Sastojci:
250 g margarina
2 čaše od 200 ml ( 2 dl) šećera
2 čaše od 180 ml ( 1,8 dl) kisele pavlake
300 g mljevenog keksa
1 veliko pakovanje oblandi
Priprema:
U jednu šerpu nasjeckati margarin pa dodati šećer i staviti na vatru da se sve zajedno otopi. Zatim dodati kiselu pavlaku pa miješati da se i ona otopi i sjedini sa ostatkom mase. Skloniti sa vatre pa umiješati keks.
Pripremiti veću tacnu, oblande i mazati hrapavu stranu. Mažete i ne štedite, da svi kvadratići budu popunjeni, pa malo i preko njih. Utrošiti sve listove i fil pa prekriti krpom ili celofanom i blago opteretiti, da se listovi samo zalijepe.
Ni tu ne pretjerujte, da fil ne bi curio. Ostaviti da se stegne.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.
Piletina je jedno od onih mesa koje može da se kombinuje sa svim i svačim, odnosno da može da ima sjajan ukus sa raznim sastojcima, ali ima tu prednost što može da se kombinuje sa raznim sastojcima.