STARO DOBRO JELO: ŠLJIVOPITA

Uvijek ukusno i dobro

Sastojci:

700 g zrelih šljiva,

3 kašike brašna,

6 kašika šećera,

2 kašičice prezle,

2 kašike topljenog maslaca.

Priprema:

1. Šljive oprati, izvaditi košpice, isjeći na polovice i poredati u okruglu tepsiju ili vatrostalnu posudu.

2. Poprskati topljenim maslacem, mrvicama, brašnom i šećerom. Peći oko 30 minuta na 250 stepen

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.