STARO JELO NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: ĐULBASTIJE OD MLJEVENOG BIJELOG MESA

Pronađite inspiraciju za današnji ručak.

Sastojci:

350 g mljevenog pilećeg mesa

50 g sitno sjeckanog suhog mesa

300 g krompira

1 srednja glavica crnog luka

50 g praziluka po želji

1 čehno bijelog luka

1 jaje

2 kašike ulja

1 ravna kašičica soli (ili po ukusu)

1 ravna kašičica suhog začina

biber po ukusu

začinska paprika po ukusu

Za preliv:

20 g maslaca

2 kašike brašna

400 ml mlijeka

50 g kačkavalja

2-3 kašike peršuna

suhi začin

kari

Još:

50 g kačkavalja za posipanje

Priprema:

Pomiješajte mljeveno meso, sitno sjeckano suho meso, rendani krompir, sjeckani crni luk i praziluk, isjeckan bijeli luk i jaje. Dodajte začine i sjedinite. Nauljite tepsiju, pa u nju redajte loptice od mesa željene veličine. Pecite na 200°C 25-30 minuta.

Maslac istopite, pa dodajte brašno. Kratko propržite. Dodajte mlijeko i nastavite da kuhate dok ne provri. Nakon toga kuhajte još minut i sklonite sa vatre. Kačkavalj izrendajte, pa dodajte u vruć bešamel zajedno sa sheckanim peršunom, suhim začinom i karijem. Promuhešajte i prelijte meso. Preko stavite izrendani kačkavalji i pecite na 200°C još nekih 20-30 minuta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OSMANI: KOSOVO SE USAGLASILO SA DIJELOM AMERIČKOG PREDLOGA U VEZI SA...

0
Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je pred sutrašnji nastavak dijaloga u Briselu izjavila da postoji saglasnost oko dijela američkog prijedloga u vezi sa pitanjem dinara.