STRAŠNE SCENE IZ SVIJETA NOGOMETA: NA TEREN UTRČALO 1.400 NAVIJAČA, PRETUČENA KOLUMBIJSKA LEGENDA

Nezapamćena scena sinoć je obilježila Premijer ligu u Kolumbiji.

U utakmici Cortulue i Deportivo Calija nezadovoljni gostujući navijači utrčali su na teren i izazvali haos kakav se rijetko viđa. Prema informacijama medija, čak 1.400 navijača utrčalo je na teren i obračunalo se s gostujućim igračima.

Riječ je o navijačima Deportivo Calija, jednog od najpopularnijih kolumbijskih klubova, koji je posljednji na tabeli Primere i gubio je rezultatom 2:0 u 81. minuti utakmice kada se dogodio veliki incident.

Navijači su utrčali na teren i počeli verbalno i fizički zlostavljati igrače i članove stručnog štaba Deportiva. Sudija i većina nogometaša uspjeli su pobjeći, dok su oni nesretni, koji su ostali na terenu, pretučeni.

Najgore je prošao slavni napadač reprezentacije Kolumbije Teofilo Gutierrez, koji je godinama nastupao za selekciju ove zemlje i igrao na svjetskim prvenstvima. Tukli su ga šakama i nogama, a u incidentu je povrijeđen i trener Mayer Candelo.

Deportivo Cali je u međuvremenu objavio saopćenje za javnost u kojem se traži od lokalnih vlasti da intervenišu kako se ne bi dogodio sličan incident u budućnosti. Osudili su svaku vrstu nasilnog ponašanja protiv igrača i stručnog štaba kluba.

Video pogledajte OVDJE

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE