STRAVIČNA NESREĆA: PIJANI VOZAČ USMRTIO ČETVORO DJECE NA TROTOARU

U Sydneyu, u Australiji, poginulo je najmanje četvoro djece, a troje je povrijeđeno nakon što ih je vozač u alkoholiziranom stanju udario dok su hodali trotoarom.

Policija je potvrdila kako je pijani vozač Samuel Davidson (29) vozilom udario u djecu na trotoaru koja su krenula kupiti sladoled, javlja Anadolu Agency (AA).

U nesreći je poginulo troje braće od 9, 12 i 13 godina, te jedan njihov rođak od 11 godina. Troje djece je povrijeđeno, među kojima je jedno u kritičnom stanju, a oni su prebačeni u bolnicu.

“Ta djeca su bila nevina, samo su šetali trotoarom. Ja sam danas izgubio troje djece”, kazao je otac Danny Abdullah.

Davidson je uhapšen na mjestu nesreće, a 2. aprila će biti izveden pred sud.

Potvrđeno je kako je Davidson u nesreći učestvovao s tri puta većim procentom alkohola u krvi nego što je to vozačima dozvoljeno.

Libanska novinska agencija NNA objavila je da se nesreća dogodila u regiji Oatlands, gdje žive libanski doseljenici, te kako su sva poginula i povrijeđena djeca porijeklom iz Libana.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KAZAHSTAN POD VODOM: IMA POGINULIH I NESTALIH

0
Kazahstan se bori sa razornim poplavama u kojima je poginulo pet osoba, dok se dvije vode kao nestale, potvrdio je zamjenik kazahstanskog ministra unutrašnjih poslova Marat Kocayev nakon sjednice Senata.