STRAVIČNE FOTOGRAFIJE DOLAZE IZ TURSKE: BROJ POGINULIH OSOBA SE POVEĆAVA, ISPOD RUŠEVINA SPAŠENO 39 OSOBA

Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu izjavio je u subotu da je nakon zemljotresa koji je u petak pogodio grad Elazig, na istoku zemlje, 39 osoba spašeno ispod ruševina.

U akcijama spašavanja je učestvovao veliki broj pripadnika spasilačkih ekipa. Spasilačke ekipe su u subotu u mjestu Maden u Elazigu ispod ruševina izvukli i povrijeđeno dijete.

Soylu je potvrdio da su u zemljotresu poginule 22 osoba. Prema posljednjim informacijama povrijeđeno je 1.030.

  • Četiri osobe su smrtno stradale u Malatyi , a 18 u Elazigu – izjavio je Soylu na konferenciji za medije.

U gradu Elazigu i dalje traje akcija spašavanja ispod ruševina tri zgrade. U akcijama spašavanja u regiji učestvuje ukupno 1.167 spasilaca i 235 vozila, piše Anadolija.

Epicentar potresa jačine 6,8 stepeni po Richteru je registrovan u 20.55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom. Zemljotres se osjetio i u okolnim gradovima Adana, Hatay i Osmaniye, te na području sjevernih dijelova Sirije i Iraka.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UPRKOS IZRAELSKIM OGRANIČENJIMA: OKO 125.000 PALESTINACA KLANJALO DŽUMA-NAMAZ U AL-AKSI

0
Oko 125.000 palestinskih vjernika u petak je klanjalo treći džuma-namaz u ovogodišnjem ramazanu, mjesecu posta, u džamiji Al-Aksa u okupiranom istočnom Al-Qudsu (Jerusalemu) uprkos izraelskim ograničenjima.