STRAVIČNO: DJEVOJKU BRAĆA ZLOSTAVLJALA GODINAMA, ULETJELA JE U CRKVU I POČELA VIKATI…

Nesvakidašnji momenat dogodio se prošle subote u crkvi Targatal, u argentinskom gradu Salta kada je 17-godišnja djevojka plačući ušla u hram, na ivici nervnog sloma.

Sveštenik ju je prepoznao jer je bila iz te parohije, ali je nije mnogo puta viđao u crkvi.

Kada ju je upitao šta se dogodilo, ona ga je pogledala i jecajući izgovorila:

  • Umorila sam se, uvijek mi se sve isto dešava. Dosadilo mi je više da me siluju – prenosi Infobae.com.

Djevojka je dodala da je njena braća sistematski zlostavljaju već godinama i da se njih trojica na razne načine iživljavaju na njoj, uključuući i nedozvoljene seksualne činove.

  • Njena dva brata od 18 i 20 godina uhapšeni su odmah nakon djevojčicine prijave, dok je treći momak 30-godišnjak u bjekstvu – navela je Lorena Martinez, šefica odsjeka tužilaštva za porodično nasilje u ovom gradu.

Nekoliko sati preij hapšenja, portparol Pokrajinske policije otišao je na navedenu adresu na kojoj je djevojka stanovala i tamo zatekao njenu majku koja je oštro poricala silovanje i kćerku nazvala lažljivicom.

  • Vodite je odavde, ona je lažljivica. Sve vas je slagala, kao i uvijek što laže. Moja djeca nisu uradila ništa – rekla je majka djevojčice koja tvrdi da je zlostavljana godinama.

Jedina osoba koja je saslušala i prihvatila maloljetnicu bila je njena tetka po ocu, a kada se njen sastanak sa tetkom završio, odvedena je u bolnicu na detaljne preglede.

  • Žrtva je ispričala kako je braća maltretiraju od svoje pete godine, odnosno već punih 12 godina. Nikome do sada to nije govorila – objašnjava izvor iz istrage, koji je dodao da je njena tetka takođe pokrenula ostupak protiv porodice.

Kada je policja ponovo došla pred kuću u kojoj se dogodio zločin, majka nije htjela da ih pusti, ali su na silu ušli i uhapsili dvojicu braće koja su bila tu, dok se za trećim i dalje traga.

Djevojčica će ubuduće živeti sa tetkom, pošto majka poslije svega ne želi da je primi nazad u kuću.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE