STRAVIČNO: U KONTEJNERU IZ SRBIJE U PARAGVAJ STIGLO SEDAM LJUDSKIH TIJELA, BILI SU SLIJEPI PUTNICI

Vlasti Paragvaja saopćile su da je pronađeno sedam tijela u fazi raspadanja u kontejneru s poljoprivrednim gnojivom koji je dopremljen iz Srbije.

Kontejner koji je prije tri mjeseca odvezen iz Srbije, stigao je preko Argentine ranije ove sedmice u riječnu luku u predgrađu paragvajske prijestolnice Asunsiona.

Tijela su otkrivena u petak kada su kontejner otvorili menadžeri kompanije koja je naručila gnojivo.

Tužilac Marcelo Saldivar je kazao da djeluje da su žrtve odrasle osobe te da su bili slijepi putnici te da su provalili u kontejner kako bi se prevezli u Paragvaj, piše Reuters.

  • Dvojica su imala lične dokumente koji pokazuju da je riječ o Marokancima, a potvrđena je i potvrda za srpsku taksi kompaniju, što sugeriše da su u toj zemlji ušli u kontejner. Pretpostavljamo da su u Srbiju stigli iz zemalja porijekla te iz nje željeli otići na neko bliže odredište. Mežutim, nisu dobro izračunali udaljenost pa zbog toga ni preživjeli putovanje –  naveo je Saldivar.

Prema riječima Saldivara, u dijelu kontejnera u kojem su bila tijela pronađeni su hrana, torbe s odjećom i otvor za ventilaciju. Dodao je kako su zalihe hrane i pića bile dovoljne da prežive 72 sata.

Tužilac je dodao da će paragvajske vlasti kontaktirati kolege u Srbiji kako bi identifikovali preminule.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE