STRUČNI TIM UPOZNAO 15 TAKMIČARA ‘IZGUBI DA BI DOBIO’: IZNENAĐENI SMO LOŠIM TJELESNIM STANJEM UČESNIKA

Druga sezona najuzbudljivijeg showa „Izgubi da bi dobio“ počinje 11. oktobra, a emitirat će se petkom i subotom od 20.00 na Hayat HD.

Hayat

Interesovanje za novu sezonu je bilo izuzetno veliko. Prijavilo se čak 150 kandidata! Njih 15 gledat ćemo u sezoni koja uskoro počinje.

Hayat

U finalu, kako je na prvom sastanku sa timom koji će raditi sa takmičarima, kazala urednica Džena Zeničanin, bit će šest kandidata.

Hayat

U novoj sezoni u „Izgubi da bi dobio“ pored dr.sc. Marijane Podrug Arapović i prof.dr. Lejle Šebić, sa kandidatima će raditi i mr.sci. Tarik Zolotić-nutricionista koji će voditi brigu o ishrani učesnika, te Aldvin Torlaković, dr. Sportskih nauka koji će biti zadužen ponajviše za treniranje na bazenu.

Bila je to prilika da stručni tim upozna kandidate. Pregledali su njihove prijave i zdravstveni bilten.  

Svi dijele isto mišljenje, a ono je da će ovo zasigurno biti još izazovnija sezona zbog specifičnosti samih kandidata posebno zbog činjenice da 90  posto njih ima više od 40 kilograma viška i da se nisu nikada bavili tjelovježbom.

Hayat

-Ovo je za mene i Lejlu olakšavajuće jer svako treba raditi svoj posao. Svi kandidati imaju preko 100 kilograma. Recimo, njihov trening u vodi će biti jako bitan segment u ovom takmičenju – kazala je mr.sci. Marijane Podrug Arapović na prvom sastanku stručnog tima.