STRUČNJAK ZA VEZE OTKRIO: NI PO KAKVU CIJENU NE KUPUJTE OVE POKLONE ZA VALENTINOVO

Stručnjak za veze otkrio je koje darove partneri preziru i koji bi vas, zapravo, mogli udaljiti jedno od drugog.

Stvar je u nerazmišljanju i krivoj poruci pa pripazite šta ćete pokloniti za Valentinovo.

Valentinovo je vrijeme velikog pritiska za parove. Ovo je praznik osmišljen kako bi povećao prodaju crvenih ruža, ulaznica za koncerte, šampanjca, romantičnih večera.

Očekivanje za 14. februara je da će parovi magično biti zaljubljeni i provoditi dan gledajući se u oči tako da mnogi parovi budu preplavljeni panikom kad moraju odabrati poklon.

Ali, ne dajte se prevariti i kupiti jedan od ovih nepromišljenih poklona, ​​koji bi ovog Valentinova mogli više štetiti nego koristiti. U razgovoru za “Sun” stručnjak za veze Neil Wilkie otkriva poklone koje treba izbjegavati ako želite ostati voljeni…

1. Nešto bezlično i u zadnji tren

Ako odgađate kupovinu i na kraju se zaputite na benzinsku ili do obližnje trgovine da biste obavili dužnost, vjerujte da će to partner primijetiti. Poenta u poklonima za Valentinovo nije njihova cijena, već trud i razmišljanje. Zbog toga radije napišite lijepu, iskrenu i romantičnu čestitku nego da kupujete nešto što nije lično, i to u zadnji tren.

2. Dodaci za čišćenje

Sve što se odnosi na čišćenje ili alati za kućnu radinost / vrtlarenje za muškarce, izvrstan je način pokazivanja nedostatka mašte ili razumijevanja.

Partner to može lako krivo protumačiti i shvatiti da vam je tu kao kućna pomoćnica, čistačica ili vrtlar.

Uostalom, kakve veze usisavač ili bežična bušilica imaju s ljubavlju?

3. Parfemi

Nečiji parfem ili aftershave stvar su ličnog ukusa. Ako kupujete neki koji već imaju, zašto se truditi?

A ako pokušavate nešto novo – kakve su šanse da kupite nešto što im se stvarno sviđa?

Ako kupite miris koji im se ne sviđa, hoće li ga nositi iz osjećaja dužnosti ili ga negdje sakriti u ladicu i osjećati se posramljeno?

4. Bižuterija ili zafrkancija

Razmišljate li našaliti se s bižuterijom zapakovanom u kutiju za nakit? Generalno podizanje poklopca kako biste otkrili praznu unutrašnjost ili, još gore, nešto jeftino, doista će razočarati vašeg partnera, a vaša će vam se “šala” jako loše vratiti. Bižuteriju birajte samo ako ste sigurni u ukus partnera i znate da bi volio tako nešto.

5. Čokolada

Čokolade su sjajan poklon ako zaista vole čokoladu i ako kupite nešto što pokazuje trud i promišljenost.

Male i skupe možda bi bile dobre – ali izbjegavajte upadati u odjeljak ‘slatko’ u vašem lokalnom supermarketu ili pak standardna pakiranja za Valentinovo, jer su takvi darovi vrlo neosobni.

6. Cvijeće

Cvijeće djeluje kao sigurna opcija, ali upravo u tome je njegova zamka.

Neko cvijeće iz supermarketa ili s benzinske pumpe s loše uklonjenom naljepnicom s cijenom kaže: “Nemam mašte i nisam se trudio.”

Jedna uvenula crvena ruža kaže: “Ja sam škrt.”

Cvijeće darujte samo ako daje pravu izjavu ljubavi i želje – znate da baš to ili takvo cvijeće partner voli.

7. Seks-igračke

Ako ste o tome već razgovarali sa svojim partnerom, seks-igračka mogla bi biti izvrsna ideja. Ako niste, moglo bi biti pogubno.

Ako kupite vibrator, to može biti kao da partneru kažete: “Tako si loš u seksu – ili malen ti je pa mi treba ljubavnik na baterije.”

Ako kupite stimulator klitorisa za svoju djevojku, mogla bi biti oduševljena ili će joj biti vrlo neugodno.

8. Ne pomišljajte na plišance

Plišano srce Ili bilo kakva druga plišana bića nisu dobra ideja. Naravno, ako je osoba s kojom ste u vezi pravi fanatik u čiju sobu ne možete ući prije nego što “dobijete bitku” protiv plišanaca razbacanih po cijeloj sobi, onda joj slobodno poklonite jednog koji joj nedostaje u kolekciji (ako uopće postoji takav). U svakom drugom slučaju plišana igračka će vam samo pomoći da bez riječi pošaljete poruku: “Nije mi se dalo razmišljati o tome što da ti kupim pa sam uzeo prvu stvar koju sam ugledao.”

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.