SUD OSLOBODIO ZETA SADDAMA HUSSEINA NAKON 18 GODINA

Iračko pravosuđe naložilo je puštanje na slobodu Jamala Mustafe, zeta svrgnutog lidera Sadama Husseina, nakon 18 godina zbog nedostatka dokaza.

Odluka koju je objavilo Ministarstvo pravosuđa Iraka u vezi s Mustafinim puštanjem na slobodu objavljena je u iračkim lokalnim medijima.

  • Krivična djela za koja je optužen Jamal Mustafa odbacio je Centralni kazneni sud zbog nedostatka dokaza i odlučio ga je pustiti na slobodu – piše u odluci.

Jamal Mustafa (66), suprug Saddamove najmlađe kćeri Hale, služio je kao pukovnik u iračkoj vojsci. Mustafa je uhapšen jer je bio na listi traženih tokom američke invazije 2003. godine.

Irački parlament je 2017. godine donio zakon o oduzimanju pokretne i nepokretne imovine Sadama Husseina, njegove supruge, djece, rođaka prvog i drugog stupnja, a Mustafa je bio obuhvaćen opsegom ovog zakona.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE