SUPRUGU I DVOJE DJECE DRŽAO ZATOČENE 17 GODINA: NISU JELI NI PILI PO TRI DANA, DJECA BILA VEZANA

Žena iz Brazila u petak je ispričala policiji o užasnom mučenju kojem je bila izložena od njenog muža posljednjih 17 godina koji ju je držao zatočenu u njihovom domu, zajedno sa dvoje djece, prenose lokalni mediji.

Majka i dvoje djece spašeni su u četvrtak iz kuće u kvartu Guaratiba, na zapadu Rio de Janeira saopćila je policija, a muž je uhapšen.

U komentarima vlastima koje citira brazilska novinska stranica G1, žena je navela da joj je njen muž rekao da će napustiti kuću samo kada umre.

G1 prenosi da su muškarac, kojeg su vlasti imenovale kao Luiz Antonio Santos Silva, i njegova supruga bili u braku 23 godine.

Nakon što je spašena, majka je navodno rekla vlastima da su tri člana porodice koje je muž i otac držao u zatočeništvu ponekad bili bez hrane i po tri dana, a često su bili fizički i psihički zlostavljani.

Twitter

Kuća u kojoj su bili zatočeni takođe je bila u groznom stanju sa malo dvnevnog svjetla i prljave unutrašnjosti, pokazuju slike koje je objavila policija.

Dvoje odrasle djece u kući policija je našla vezane. Bili su neuredni i izgladnjeli, navodi policija. Oni imaju 19 i 22 godine, prenose lokalni mediji.

Kapetan vojne policije William Oliveira rekao je u komentarima koje je citirao brazilski list O Dia da je u početku mislio da se radi o dvoje male djece zbog njihove ozbiljne pothranjenosti.

  • Kada smo vidjeli stanje dvoje djece, mislili smo da neće preživjeti ni sedam dana – rekao je jedan mještanin za G1.

Nakon što su spašeni, njih troje su odmah prebačeni u bolnicu na liječenje zbog teške dehidracije i pothranjenosti, javljaju lokalni mediji.

Ured za unutrašnje poslove civilne policije otvorio je istragu zašto porodica nije spašena ranije, nakon što se ispostavilo da je dojava o situaciji u kojoj se nalazi porodica prvi put dostavljena 2020. godine, prenosi O Dia.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE