SUPRUŽNICI UPUCANI NA KUĆNOM PRAGU: SUROVO UBIJENI, MJEŠTANI KAŽU DA JE MOGUĆI MOTIV TRGOVINA NARKOTICIMA

Slavoljub Mladenović (47), zvani Šinter, i njegova nevjenčana supruga Branka Anđelković (41) brutalno su, kako se sumnja, ubijeni u dvorištu svoje kuće u naselju Ćosiki kod Vranjske Banje!

Njih dvoje su likvidirani hicima iz lovačke puške, a tijela je u lokvi krvi jučer oko osam sati pronašao Brankin otac Siniša.

– U ponedeljak Branka nije došla na posao, a zaposlena je u jednoj firmi za proizvodnju namještaja. Kolege su je uporno zvale, jer se nikad nije desilo da kasni, a kamoli da ne dođe u firmu. Tada su se zabrinuli i Brankina snaha, koja također radi u fabrici, pozvala je njenog oca kako bi vidjeli šta se zbiva – kaže komšinica i dodaje:

– Nesretni čovjek bio je iznenađen pozivom, pa je odlučio i sam da je pozove. Nakon nekoliko pokušaja da dozove kćerku i zeta, on se uputio kod njih kući. Tamo ga je sačekao horor! Vidio je svoju mezimicu i zeta kakao nepomično leže u lokvi krvi, praktično na kućnom pragu. Bili su u donjem vešu.

Komšinica kaže da je Siniši pozlilo i da se umalo srušio, ali je nekako uspio da se pribere.

  • Počeo je da ih dodiruje, da im opipava puls, jadan čovjek, vjerovatno se nadao da su možda živi. Nažalost, već su bili mrtvi. Pozvao je Hitnu pomoć i policiju. Ekipa Hitne pomoći je mogla samo da konstatuje smrt supružnika – kaže ona.

Prema riječima izvora, prvi rzultati istrage pokazali su da je Slavoljuba i Branku neko svirepo ubio.

  • Policija je jučer blokirala kraj i dala se u potragu za osumnjičenim. Slučaj djeluje komplikovano. Tijelo žene nađeno je okrenuto licem ka zemlji i bez gornjeg dijela odjeće, a imala je vidljive povrede po glavi. Njen muž je bio samo u gaćama. Vjerovatno je njih neko pozvao da izađu i kad su otvorili vrata napadač je ubio jednog, pa drugog. Provjerava se da li je u kući izvršena premetačina i da li je nešto ukradeno – kaže izvor iz istrage.

Svi preplašeni

Komšije ubijenog bračnog para jučer su bile u šoku. Kažu da nisu primjetili nikog sumnjivog u naselju, ali i da je kuća žrtava udaljena od ostalih.

  • Bili su dobri ljudi. Slavoljub nigdje nije radio, a Branka je bila zaposlena u firmi. Djece nisu imali, živjeli su od Brankine plaće, imali voćnjak, a pomagali su im i njeni roditelji, koji su im i kupili kuću – kaže komšija i nastavlja:
  •  Uznemireno smo i preplašeni. Neko ih je ubio kao da su divlje svinje i otišao. Ne znamo zašto bi njih neko ubio. Svi se pitamo šta je posrijedi. Da li je neki lopov, da li je neki manijak, da li su se nekome zamjerili… Nadamo se da će policija što prije pronaći ubicu i uhapsiti ga, da i mi možemo da odahnemo.

Uviđaj je, inače, jučer trajao satima u potrazi za tragovima koji bi pomogli u rasvetljavanju ovog zločina. Navodno, kako piše Kurur, provjerava se priča pojedinih mještana da je ubijeni Slavoljub nedavno ušao u posao sa sumnjivim ljudima, i to u trgovini narkoticima.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.