SUTRA JOŠ UŽIVAJTE U SUNČANOM VREMENU, A ONDA DRASTIČNA PROMJENA

Privodi se kraju vedar i topao dan koji je donio temperature lokalno do 24°C. Od sutra opet više oblačnosti a pristižu i padavine.

Sutra (21.10.) pred promjenu vremena jačanje južnog vjetra koji će u većem dijelu zemlje zapuhati umjerenom jačinom, lokalno na udare i jak.

Uslijedit će i porast oblačnosti pa će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u sjeverozapadnim, zapadnim, jugozapadnim dijelovima Bosne te u Hercegovini lokalno može biti slabije kiše.

Promjena vremena uz jače naoblačenje i kišu stiže od noći na petak (22.10.). Zahvatit će najprije sjeverozapadne i sjeverne dijelove Bosne a kasnije u toku petka se postepeno širiti i na ostatak zemlje. Glavnina padavina od poslijepodnevnih sati petka pa do sredine dana u subotu (23.10.).

U subotu u prvom dijelu dana kiša u većem dijelu zemlje, a na planinama iznad 1600 m.n.v. snijeg. Poslijepodne padavine u slabljenju i većinskom prestanku, a djelimično će krajem dana i u noći na nedjelju (24.10.) doći do razvedravanja.

U nedjelju sunčanije u sjevernijim dijelovima Bosne, drugdje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz rijetko slabu kišu na jugu zemlje.

Sutra još uvijek toplo, ali ipak uz malo nižu temperaturu nego danas, do oko 22°C. U petak blaži pad temperature, a za vikend osjetno hladnije posvuda.

Za vikend dnevne temperature 9 do 14°C, u Hercegovini do oko 19°C.

Početak sljedeće sedmice donosi novi porast oblačnosti uz lokalne padavine…

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GLUMICA DOLORES LAMBAŠA SLAVILA BI 43. ROĐENDAN: ŽIVOT IZGUBILA U STRAVIČNOJ...

0
Na današnji dan, prije 43 godine, rođena je jedna od najtalentiranijih hrvatskih mladih glumica, Dolores Lambaša koja je preminula 2013. godine od zadobivenih poveda u stravičnoj prometnoj nesreći pokraj Slavonskog Broda.