SVE JE TAKO ČUDNO: UVIĐAJ ZBOG UBIJENE DJEVOJKE TRAJAO SATIMA, ISTRAŽITELJI ZBUNJENI

Radoje R., 30-godišnji državljanin BiH s prebivalištem u Hrvatskoj, priveden je zbog smrti maloljetne djevojke čije je tijelo pronađeno u subotu ujutro u zagrebačkom naselju Sopot.

Tijelo 16-godišnje djevojke nađeno je pred podrumom jedne zgrade, a bilo je umotano u tepih.

No, tu leži prva nepoznanica u ovom slučaju. Naime, nije jasno koja je uloga 30-godišnjaka u cijeloj priči. On je, naime, negirao da ju je ubio. Policiji je kazao kako je s djevojkom bio u stanu u petak navečer. Zaspao je, a kad se probudio, kako je ispričao, djevojka je već bila mrtva.

Druga nepoznanica je uzrok smrti. Još nije jasno kako je tačno maloljetna djevojka umrla. Nalazi bi trebali utvrditi je li djevojka bila pod utjecajem opijata.

No, možda i najveća nepoznanica je kako se tijelo djevojke našlo u zgradi udaljenoj nekoliko stotina metara od stana u kojoj je Radoje R. u petak navečer boravio s djevojkom.

Djevojka je bila zamotana u tepih i ostavljena pred podrumom u zgradi u Zemljakovoj ulici.

Umrla je u stanu u Šenovoj. Zasad nije jasno kako je i kad tačno tijelo preneseno te je li muškarac imao pomagača s obzirom na to da nije lako prenijeti tijelo umotano u tepih, piše Index.hr.

Više od šest sati trajao uviđaj u stanu

Podsjetimo, beživotno tijelo djevojke umotano u tepih pronađeno je u subotu ujutro oko 7 sati na stepenicama prema podrumskom prostoru zgrade u Zemljakovoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot. Tijelo djevojke ležalo je na stepenicama s glavom prema dolje.

Više od šest sati muškarac koji je  uhapšen zbog sumnjive smrti 16-godišnje djevojke u novozagrebačkom naselju Sopot proveo je tokom nedjelje s istražiteljima na uviđaju u svom podstanarskom stanu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOJA ZANIMANJA DOPRINOSE BOLJEM PAMĆENJU U STAROSTI?

0
Što više u poslu koristimo mozak, to će nam pamćenje i rad mozga biti bolji kasnije u životu, navodi se u studiji medicinskog časopisa Američke akademije za neurologiju, Neurology.