SVE ME PODSJEĆA NA NJU: OTAC NEUTJEŠAN NAKON SMRTI KĆERKE U STRAVIČNOM SUDARU

Viktor je moja krv i dijete moje kćerke i mora da pripadne meni da ga čuvam i gajim. Dijete se preziva Petković, iako mu je Rade otac. Radetova bivša žena kaže da hoće ona da ga uzme, ali ja to neću da dozvolim, jer mu ona nije nikakav rod, kaže Gradimir Grade Petković (58), otac Jelene Petković (34) iz Vlasotinca koja je poginula prošlog četvrtka u stravičnom udesu BMW i kombija u Ulici kneza Miloša u Beogradu.

Do nesreće je došlo kada je BMW kojim je upravljao Rade Novitović, a u kom su bili njegova nevjenčana supruga Jelena, njihov dvogodišnji sin, kao i Radetov sin iz prvog braka Nikola Novitović (20), prošao u velikoj brzini na crveno svjetlo i zakucao se u kombi, a potom u zgradu Vlade Srbije.

Nekoliko ljudi ispalo je iz automobila i kombija od siline udara, a na licu mjesta nastradao je Nikola Novitović, dok je Jelena teškim povredama podlegla u bolnici. Ljekari se još bore za Radetov život, kao i za njegovog dvogodišnjeg sina. Ostali učesnici udesa prošli su sa blažim povredama i uglavnom su pušteni na kućno liječenje.

Gradimir Petković kaže da podnosi neopisiv bol i da će se boriti da postane staratelj svog unuka, da odrasta u kući u kojoj je odrastala njegova majka.

  •  Za 58 godina života nisam doživio tragediju kakva me je sada zadesila. Treba da berem papriku koju gajim, da radim, ali meni se ne živi bez moje Jelene iako imam još jedno dijete, odraslog sina i od njega unuku. Imam i Viktora – priča on teškim glasom.

On kaže da je njegova kćerka život izgubila “iz gluposti nekog drugog”.

  • A bila je puna života i energije. Sahranio sam svoje čedo, a sve me podsjeća na nju. Ništa ne mogu da radim, mrzim cijeli svijet, gledam ljuljašku na kojoj se Jeca ljuljala i staze kojima je hodala i ne mogu da vjerujem da je više neću vidjeti i zagrliti – kaže neutješno on.

Rade Novitivoć (42) vozač automobila BMW, koji je u četvrtak rano ujutru izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću kod Vlade Srbije, u kojoj su nastradali njegov sin i nevjenčana supruga, prošao je na crveno svjetlo, utvrđeno je istragom.

Kako saznaje Blic, snimci sa sigurnosnih kamera ukazali su da je Novitović prošao na crveno svjetlo na uglu Ulica kneza Miloša i Nemanjne u Beogradu, a potom je udario u kombi u kojem je bilo šest osoba.

Zbog ove stravične nesreće i sumnje da ju je izazvao, nakon što se oporavi, protiv Radeta Novitovića biće pokrenut postupak zbog krivičnog djela teško djelo protiv sigurnosti saobraćaja za koje je zaprijećena kazna zatvora od dvije do 12 godina.

Kako su ispričali poznanici, Rade, Jelena i Nikola su u četvrtak ujutru iz okoline Arilja došli u Beograd kako bi dvogodišnjeg dječaka odvezli na zakazanu operaciju u Tiršovoj.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE