OBAVIJEST ZA GRAĐANE SARAJEVA: SVE TRAFO STANICE DO SUTRA BI TREBALE BITI U FUNKCIJI, OSIM DVIJE

Iz Elektroprivrede BiH kazali su da sutra ujutro očekuju da većina trafoa bude pod naponom, ali da nažalost bez napona ostaju trafostanice Reljevo i Azići koje su pod vodom.

  • Iza 23 sata počinje postepeno uključivanje uz maksimalne mjere opreza – rečeno je.

Usljed vremenskih nepogoda došlo je do plavljenja elektroenergetskog objekta Elektroprijenosa BiH – trafostanice u Reljevu, što je uzrokovalo nestanak električne energije na širem području Sarajeva.

Zbog plavljenja trafostanice Sarajevo 10 (Reljevo) isključeno je kompletno visokonaponsko 110kV postrojenje, a s ciljem sprečavanja veće havarije, javlja Klix.ba.

S obzirom na to da je trafostanica Sarajevo 10 ključno čvorište za 110 kV mrežu, došlo je do preopterećenja u elektroenergetskom sistemu 110 kV na području Sarajeva i 110 kV sistemu Višegradske petlje, zbog čega dolazi do povremenih prekida u napajanju kupaca na području Sarajeva.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE