SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 50. GODIŠNJICE NOVINA PREPOROD

Svečana akademija u povodu obilježavanja 50. godišnjice Islamskih informativnih novina (IIN) Preporod, bit će upriličena 9. septembra u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.

Odlukom Organizacionog odbora Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini za obilježavanje spomenute godišnjice, planirana je i dodjela javnih priznanja.

“Zlatna plaketa” će biti uručena prethodnom reisu-l-ulemi Mustafi ef. Ceriću, prof. dr. Hilmi Neimarliji, bivšem glavnom i odgovornom uredniku Azizu Kadribegoviću, prof. dr. Enesu Kariću i dugogodišnjem novinaru Preporoda u mirovini Bajri Pervi.

Prvi broj novina Preporod izašao je 15. septembra 1970. godine i od tada izlazi u kontinuitetu i distribuira se u BiH i širom svijeta. Preporod ima reputaciju jednog od najznačajnijih printanih medija u BiH, a s provjerenim informacijama, člancima i analizama već 50 godina promovira univerzalne vrijednosti.

Njegovo ime ukazuje na cilj i svrhu – kontinuiranim progresom učiniti boljim pojedinca i društvo shodno zahtjevima vremena i to kur’anskom porukom koja je moto Preporoda i nalazi se, već godinama, na svakoj naslovnici i glasi: ‘Allah neće izmijeniti stanje jednog naroda dok taj narod ne promijeni sebe’, javlja MINA.

Kako se navodi, posebno bogatstvo Preporoda jeste što predstavlja svojevrsnu enciklopediju tradicije, baštine, kulture i historije koja stoljećima egzistira na ovim područjima…

Sadržaj printanog izdanja dostupan je i u digitalnom izdanju putem platforme PressReader i aplikacije Preporod na Android i iOS servisima.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TUŽBA PROTIV SUTKINJE IZ GRADAČCA NIJE NI POKRENUTA ZBOG NEODREĐIVANJA ZABRANE...

0
Na pripremnom disciplinskom ročištu u postupku protiv Lejle Numanović, sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, rečeno je da tužba nije pokrenuta zbog neodređivanja mjera zabrane Nerminu Sulejmanoviću, već zbog korištenja dijelova odluke iz drugog predmeta.