Kako biste joj pojačali ljekovitu moć, skuhajte domaću pileću supu umjesto one u kesici. Ali, kada domaćice pripremaju pileću supu, mnoge prave velike greške zbog čega dobiju prekuhanu, žilavu i suhu supu.
Zašto treba najprije isjeckati piletinu prije nego što završite kuhanje?

Batacima treba više vremena da se skuhaju nego bijelom mesu. Kad kuhate cijelo pile za supu, često se dogodi isto – nastavite da kuhate dok bataci ne budu gotovi, ali do tada se bijelo meso presušilo.
Trik je u tome da izvadite piletinu prije nego što je supa gotova.
Izvadite piletinu iz lonca nakon što bijelo meso dostigne 155 Celzijusa na termometru za meso.
Isjeckajte pile, ostavite bijelo meso po strani, te ostatak mesa (noge, krila) vratite u lonac.
Kada se bataci skuhaju, izvadite sve dijelove pileta, a zatim zgnječite dio mesa (od prsa i nogu) i vratite meso u lonac na nekoliko minuta.
Dodajte rezance, pirinač ili druge dodatke, te začinite po želji.