SVI PRAVITE OVU GREŠKU KADA KUHATE DOMAĆU PILEĆU SUPU: ZBOG TOGA VAM SE PREKUHA

Pileća supa je kod mnogih jedna od omiljenih na jelovniku, a osim što grije u hladnijim danima, veoma je zdrava i ukusna.

Kako biste joj pojačali ljekovitu moć, skuhajte domaću pileću supu umjesto one u kesici. Ali, kada domaćice pripremaju pileću supu, mnoge prave velike greške zbog čega dobiju prekuhanu, žilavu i suhu supu.

Zašto treba najprije isjeckati piletinu prije nego što završite kuhanje?

Ilustracija

Batacima treba više vremena da se skuhaju nego bijelom mesu. Kad kuhate cijelo pile za supu, često se dogodi isto – nastavite da kuhate dok bataci ne budu gotovi, ali do tada se bijelo meso presušilo.

Trik je u tome da izvadite piletinu prije nego što je supa gotova.

Izvadite piletinu iz lonca nakon što bijelo meso dostigne 155 Celzijusa na termometru za meso.

Isjeckajte pile, ostavite bijelo meso po strani, te ostatak mesa (noge, krila) vratite u lonac.

Kada se bataci skuhaju, izvadite sve dijelove pileta, a zatim zgnječite dio mesa (od prsa i nogu) i vratite meso u lonac na nekoliko minuta.
Dodajte rezance, pirinač ili druge dodatke, te začinite po želji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE