Ovdje je jedan jednostavan recept sa namirnicama koje manje više, svi imaju kući.
Umjesto badema mogu se staviti i ostali orašasti plodovi no bademi imaju najneutralniju aromu, a nisu premasni kao recimo indijski oraščići ili pekanusi, orasi itd…
Kod zlatnog lana je važno da je svježe kupljen ili da nije stajao samljeven u vrećici jer brzo gubi na kvaliteti i postane neukusan sa mirisom ribljeg ulja zbog velikih količina omege 3 kiseline. Najbolje ga je do upotrebe čuvati u hladnjaku. Cjelovite tj. ne mljevene sjemenke.
Bio prašak za pecivo sadrži vinsku kiselinu koja nastaje u procesu proizvodnje vina.

Psyllium ljuskice su ovojnice sjemena indijskog trputca i bogate su sluzima, pa u ovoj Keto/LCHF/Paleo prehrani bez žitarica stvaraju vezivno tkivo u tijestima.
*LCHF = Low Carb High Fat, prehrana s malo ugljikohidrata, bogata masnoćama.
Sastojci
Sastojci za tijesto:
- 4 jaja
- 3 žlice maslinovog ulja
- 200 g mljevenih badema
- 2 žlice mljevenog zlatnog lana* (svježeg!)
- 1 žličica Bio praška za pecivo* (od vinskog kamena)
- 2 žlice psyllium ljuskica* (indijski trputac)
- 1 kašikica soli