SVJETSKI OLIMPIJAC PREMINUO OD KORONAVIRUSA

Dvostruki finalista olimpijskih trka na 800 metara Donato Sabia preminuo je u 56. godini od posljedica zaraze koronavirusom, saopštio je u srijedu Olimpijski komitet Italije.

Iz OK Italije kazali su da je Sabia prvi italijanski olimpijac koji je preminuo od COVID-19.

Sabia je na Ljetnim olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. godine osvojio peto mjesto u trci na 800 metara, da bi četiri godine kasnije u Seulu zauzeo sedmu poziciju.

Najveći uspjeh u karijeri ostvario je 1984. godine na Dvoranskom evropskom prvenstvu, kada je osvojio zlatnu medalju na 800 metara. Također, s nacionalnim timom Italije ima i srebro s Mediteranskih igara 1983. godine u štafeti 4×400 metara, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sabia je umro u rodnom gradu Potenzi na jugu Italije, nedugo nakon što mu je od posljedica zaraze koronavirusom preminuo otac.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja svijeta pandemijom koronavirusa s više od 135.000 zaraženih i 17.127 preminulih.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE