TANOVIĆ: FILM ‘DESET U POLA’ JE SVOJEVRSNA POSVETA SARAJEVU

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival (SFF) otvorio je film Danisa Tanovića „Deset u pola“ koji je ne samo posveta kultnom gastronomskom simbolu Sarajeva ćevapu, nego i svojevrsna posveta gradu Sarajevu.

Danas je u programu „Kafa s… „ upriličen susret s ekipom filma „Deset u pola“, rediteljem Danisom Tanovićem, glumcem Brankom Đurićem te mladim filmskim nadama Helenom Vuković i Kerimom Čutunom.

Tanović je kazao da je bio lijep osjećaj vidjeti reakcije publike pa i samih glumaca od kojih većina nije imala prilike ni vidjeti film prije sinoćnjeg otvaranja SFF-a.

Mlada glumica Helena Vuković kazala je da je po prvi put imala priliku da vidi sebe na velikom platnu, te da je po prvi put prisustvovala ceremoniji otvaranja SFF-a. Kazala je da je sve bilo puno emocija te da je u filmu uživala.

  • Bilo mi je jako duhovito, lijepo i toplo – kazala je Vuković.

Mladi glumac Kerim Čutuna istako je također da mu je bilo lijepo raditi sa starijim kolegama i rediteljem Danisom Tanovićem.

Tanović je kazao da je pišući scenario sa Nikolom Kuprešaninom to za njih bilo nešto kao malo ljubavno pismo u tegobnim vremenima te da su htjeli i sami sebe nasmijati, da izađu iz crnila j kojem smo se svi našli.

  • Kad smo pisali nekako nam je prijalo da cijelu situaciju u kojoj smo se našli pogledamo sa neke satirične strane – kazao je, između ostalog, Tanović.

Na današnjoj „Kafi sa.. „ koja je realizovana s djelom ekipe filma „Deset u pola“ Danisa Tanovića bilo je riječi i o problemima sa kojima se susreće bh. kinematografija.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SREDNJOŠKOLCI IZ NIZOZEMSKE OKREČILI ŠKOLU U BIH

0
Srednjoškolci iz Nizozemske, koji borave ovih dana u Sanskom Mostu, provela je volontersku akciju krečenja i uređenja prostorija područne škole u naselju Zdena, nadomak tog grada.