Sastojci za tijesto:
180 grama brašna
85 grama maslaca
45 grama šećera
1 jaje
Sastojci za nadjev:
5 jaja
200 grama šećera
korica 2 limuna
sok 4 limuna
250 ml pavlake za šlag
15 grama šećera u prahu
Priprema za tijesto:
Izmiksajte brašno, maslac i šećer dok se ne dobije mrvičasta smjesa. Dodajte jaje i miksajte dok se tijesto ne oblikuje u loptu. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u veliki krug kojim ćete obložiti kalup. Stavite ga u frižider na najmanje 30 minuta.
Za nadjev umutite jaja i šećer. Umješajte limunovu koricu i sok, pa pavlaku. Staviti u frižider da odstoji jedan sat. Zagrijte rernu na 190 Celzijusa.
Tijesto obložite papirom za pečenje, napunite ga kuglicama za pečenje ili pirinčom pa pecite 10 minuta. Izvadite papir i kuglice za pečenje pa pecite još 5 minuta. Smanjite temperaturu rerne na 140 Celzijusa.
Ulijte nadjev s limunom, pazeći da se ne prelije izvan ruba i pecite 30 minuta.
Izvadite iz rerne, te ostavite da se hladi.
Pospite šećerom u prahu i limunovom koricom.