TARTA OD LIMUNA: DESERT KOJI NEĆETE MOĆI PRESTATI DA JEDETE

Isprobajte ovaj recept jer ukus je nevjerovatan i neodoljiv.

Sastojci za tijesto:

180 grama brašna

85 grama maslaca

45 grama šećera

1 jaje

Sastojci za nadjev:

5 jaja

200 grama šećera

korica 2 limuna

sok 4 limuna

250 ml pavlake za šlag

15 grama šećera u prahu

Priprema za tijesto:

Ilustracija

Izmiksajte brašno, maslac i šećer dok se ne dobije mrvičasta smjesa. Dodajte jaje i miksajte dok se tijesto ne oblikuje u loptu. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u veliki krug kojim ćete obložiti kalup. Stavite ga u frižider na najmanje 30 minuta.

Za nadjev umutite jaja i šećer. Umješajte limunovu koricu i sok, pa pavlaku. Staviti u frižider da odstoji jedan sat. Zagrijte rernu na 190 Celzijusa.

Tijesto obložite papirom za pečenje, napunite ga kuglicama za pečenje  ili pirinčom pa pecite 10 minuta. Izvadite papir i kuglice za pečenje pa pecite još 5 minuta. Smanjite temperaturu rerne na 140 Celzijusa.

Ulijte nadjev s limunom, pazeći da se ne prelije izvan ruba i pecite 30 minuta.

Izvadite iz rerne, te ostavite da se hladi.

Pospite šećerom u prahu i limunovom koricom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.