TEK SMO NA POČETKU: EVO KADA SE OČEKUJU OBILNE PADAVINE U BIH

Odmicanje ciklone prema istoku koja je proteklih dana donosila padavine u Bosni i Hercegovini, te jačanje anticiklone iznad evropskog kontinenta, uslovit će da u naredne dvije sedmice u našoj zemlji vremenske prilike imaju odlike prave zime.

Navedeno je to u izgledima vremena za period od 11. do 26 januara ove godine, koje je sačinio Federalni hidrometeorološki zavod.

-Do 22. januara uz vjetar sjevernog smjera moguć je povremen i slab snijeg u Bosni, dok će u Hercegovini biti vedro i bez padavina. Od 23. do kraja prognoznog perioda 26. januara, izgledne su obilnije padavine širom zemlje, kada se u Bosni očekuje snijeg, a kiša u Hercegovini.

Jutarnje temperature do 23. januara kretat će se između -7 i -2 u Bosni, te od -2 do 3 stepena u Hercegovini, dnevne u Bosni između -2 i 3, u Hercegovini od 4 do 9 °C.

Promjena temperaturnog režima prognozira se od 24. januara. Vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni kretat će se od -2 do 3, u Hercegovini od 2 do 7 °C. Danju između 4 i 9 u Bosni, te 6 i 11 °C u Hercegovini.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MISTERIJA NESTANKA DANKE ILIĆ (2): ŠTA TO SKRIVAJU NJIVE NA PORODIČNOM...

0
Cijela Srbija i region sa strijepnjom već 4. dan iščekuju da li će policija i ovog jutra nastaviti sa kopanjem i radovima u okolini mjesta nestanka Danke Ilić u potrazi za dokazima i rješenjem misterije.