TEMPERATURE KOJE VAM VRAĆAJU DOBRO RASPOLOŽENJE: PRIPREMITE SE ZA POSLIJEPODNEVNU OBLAČNOST

U Bosni je danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom noći na petak prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stepen.

U Bosni je prijepodne bilo umjeno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Pixabay

Temperature zraka u 10 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Livno i Sokolac 7, Drvar i Stolac 11, Bugojno, Gradačac, Ivan-sedlo i Jajce 12, Banja Luka, Doboj, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica 13, Bihać, Bijeljina i Sanski Most 14, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 15, Mostar i Neum 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Bioprognoza za danas

Prethodno zmjerene temperature  upravo su razlog  zbog kojeg je i vaša opća slika bolja, tako će biti i ostatak dana dok budu duži sunčani intervali i porast temperatura. Posebno pozitivno djelovat će na hronične bolesnike i meteoropate, njihovi bolovi će se umanjiti.

Preporučuje se da dolaskom večeri budete oprezniji jer će biti mnogo svježije, u skladu s tim prikladno se obucite i ne pretjerujte sa aktivnostima

Biometeorološke prilike za sutra će također biti povoljne. Stabilno vrijeme i umjereni porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi.

Manje poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed svježijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opća slika će se poboljšati u cijeloj zemlji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.