TENZIJE IZMEĐU KINE I AMERIKE DOSTIŽU VRHUNAC: TRUMP POVUKAO JOŠ JEDAN POTEZ

Sjedinjene Američke Države (SAD) u petak su uvele sankcije čelnici Hong Konga Carrie Lam i još desetorici zvaničnika zbog navodnog "podrivanja autonomije Hong Konga", javlja Anadolu Agency (AA).

Odluka je donesena u skladu s uredbom američkog predsjednika Donalda Trumpa, potpisanom 14. jula, koja omogućava da se sankcije provode prema pojedincima za koje američka administracija procijeni da ugrožavaju demokratiju Hong Konga.

  • Sjedinjene Američke Države su zajedno s građanima Hong Konga i iskoristit ćemo sve raspoložive mehanizme protiv onih koji ugrožavaju njihovu autonomiju“, kazao je u saopćenju američki ministar finansija Steven Mnuchin.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LIVERPOOL ODUSTAO OD XAVIJA ALONSA: POZNATO KO BI MOGAO ZAMIJENITI KLOPPA

0
Čelnici Liverpoola izgubili su strpljenje i digli ruke od Xabija Alonsa te je sada Španac definitivno neće sjesti na klupi ekipe sa Anfielda.