TERORISTI USMRTILI OSAM CIVILA, MEĐU NJIMA I JEDNO DIJETE

Meta terorista YPG/PKK-a su naselja pod kontrolom Sirijske nacionalne armije (SNA) koja se zajedno s turskim snagama bori u antiterorističkom operacijama na sjeveru Sirije.

U bombaškom napadu kojeg su pripadnici terorističke organizacije YPG/PKK izveli na sjeveru Sirije, poginulo je najmanje osmero civila, a veliki broj njih je ranjen, javlja Anadolija. Ministarstvo odbrane Republike Turske u ponedjeljak je na društvenoj mreži Twitter saopćilo kako se među poginulima nalaze žena i dijete.

Napad je izveden u Suluku, jugoistočno od Tal Abyada, koji je od terorista YPG/PKK-a tokom operacije “Izvor mira”, pokrenutu od strane Turske, oslobođen 13. oktobra. Meta terorista YPG/PKK-a su naselja pod kontrolom Sirijske nacionalne armije (SNA) koja se zajedno s turskim snagama bori u antiterorističkom operacijama na sjeveru Sirije.

Turska je od 2016. na sjeveru Sirije izvela tri uspješne operacije čija su meta bili teroristi YPG/PKK-a i ISIS-a: Operacija ”Štit Eufrata” (2016.-2017.), operacija ”Maslinova grana”(2018.) i Operacija “Izvor mira“.

Operacija “Izvor mira“ pokrenuta je 9. oktobra u cilju eliminacije terorista YPG/PKK-a sa sjevera Sirije i istočno od rijeke Eufrat, obezbjeđivanja sigurnosti duž granica Turske, te omogućavanja sigurnog povratka sirijskih izbjeglica i zaštita teritorijalnog integriteta Sirije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UN ĆE POKRENUTI APEL ZA 2,8 MILIJARDI DOLARA ZA GAZU I...

0
Ujedinjene nacije (UN) su u utorak objavile da će pokrenuti globalni poziv za donacije u iznosu od 2,8 milijardi dolara za pomoć stanovništvu Pojasa Gaze i Palestincima na okupiranoj Zapadnoj obali.