TEŠKA NESREĆA NA ILIDŽI: VIŠE OSOBA POVRIJEĐENO, VOZAČ BMW-A UHAPŠEN

Na Ilidži se jučer, tačnije u ulici Rakovička cesta, desila saobraćajna nesreća oko 21:50 sati, prilikom koje je povrijeđeno više osoba.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “BMW” kojim je upravljao vozač S.O., rođen 2004. s Ilidže, putničkog motornog vozila marke “Mercedes” kojim je upravljao vozač S. K., rođen 1964. godine iz Fojnice i putničkog motornog vozila marke “Pasat” kojim je upravljala vozač M. D., rođena 1985. godine iz Hadžića.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život konstatovane na KUM-e UKC Sarajevo, na Klinici za neurohirurgiju – Odjeljenje intezivne njege, gdje je i zadržan na liječenju, zadobio je putnik u putničkom motornom vozilu “BMW”, S. Z., rođen 2004. godine iz Hadžića, i putnik u putničkom motornom vozilu “Pasat”, malodobna osoba (dijete) kome su povrede konastatovane na KUM-e UKC Sarajevo, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

Lake tjelesne povrede u ovoj saobraćajnoj nezgodi konstatovane na KUM-e UKC Sarajevo zadobili su vozači putničkog motornog vozila “BMW” O.S., rođen 2004. godine, vozač putničkog motornog vozila marke “Pasat” M. D., rođena 1985. godine i putnik iz motorog vozila marke “Pasat” malodobna osoba (dijete), koji su nakon ukazane pomoći otpušteni na kućno liječenje.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajnim radnjama, a uviđaj su izvršili istražitelji Odjeljenja za saobraćajne istrage Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za kriminalističku tehniku i forenzniku, Sektora kriminalističke policije, MUP-a Kantona Sarajevo te stalni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Jutros oko pet sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, slobode je lišen vozač auta BMW S. O., rođen 2004, godine iz Ilidže.

(I.S.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZABRANJEN ULAZAK SA ZASTAVOM PALESTINE NA TAKMIČENJE ZA PJESMU EVROVIZIJE

0
Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopćila je da gostima neće biti dozvoljen ulazak sa zastavom Palestine na takmičenje za pjesmu Evrovizije koje će se održati 11. maja u Malmeu u Švedskoj.