TIJELO DJETETA PRONAĐENO U IZGORJELOM SJEVERNOMAKEDONSKOM AUTOBUSU

Tu informaciju su potvrdili zamjenik državnog tužioca Bugarske i šef Nacionalne istražne službe Borislav Sarafov i portparolka državnog tužioca Sijka Mileva.

U makedonskom autobusu koji je izgorio u Bugarskoj prilikom ponovnog pregleda pronađeno je još jedno tijelo i radi se o djetetu, objavili su bugarski mediji, prenosi agencija Beta.

Tu informaciju su potvrdili zamjenik državnog tužioca Bugarske i šef Nacionalne istražne službe Borislav Sarafov i portparolka državnog tužioca Sijka Mileva.

  • Nažalost, misterija je riješena i nema još jednog preživjelog. Pronađeno je 45. tijelo. Tokom uviđaja su pronađeni ostaci djeteta. Te tragične noći u 21.15 (ponedjeljak) na graničnom prijelazu Kapitan Andreevo ušla su 52 putnika. U autobusu je pronađeno 45 tijela, a u bolnici Pirogovo je sedmoro povrijeđenih – rekla je Mileva za bugarsku Televiziju Nova.

Ona je jučer prije podne na konferenciji za novinare rekla da su istražitelji u autobusu, koji je izgorio na autoputu u blizini Sofije, pronašli 44 tijela i da jedan od putnika koji se spasio tvrdi da je iz vozila u plamenu uspjelo da se spasi osam putnika. 

  • Ostaje velika zagonetka gdje je ta osma osoba – rekla je tada Mileva.

Autobus skopskog „Besa transa“ u utorak rano ujutro zapalio na autoputu u blizini Sofije, na povratku iz Istanbula sa turističke ture zajedno sa još tri autobusa te kompanije.

Prema prvim rezultatima istrage uzrok nesreće je najvjerovatnije ljudska greška, a rezultati autopsije ukazuju na to da su se žrtve ugušile i da nisu poginule zbog sudara ili povreda od eksplozije. Među 45 žrtava u nesreći makedonskog turističkog autobusa 12 su djeca.

Više izvora je navodilo različite informacije o broju poginulih, licitirajući brojem 45 ili 46 stradalih. 

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.