TIKTOK IZAZOV KOJI SAMO USPIJEVA ŽENAMA: ZNATE LI ZAŠTO?

U jednom od ovogodišnjih TikTok trendova, koji se zove “izazov centra ravnoteže”, ženski spol uveliko dominira, dok muškarci većinom završe zalijepljeni licem za pod.

Izazov djeluje prilično jednostavno.

Potrebno je kleknuti na pod, a laktove osloniti o pod te dlanovima ili šakama podupirati bradu. Nakon toga treba brzo maknuti laktove s poda i staviti ruke iza leđa.

Rezultati su zanimljivi.

Žene rasturaju u izazovu, a muškarcima nikako ne uspijeva. Gotovo svi su pali na nos. Zašto ženama uspijeva održati ravnotežu, a muškarcima ne?

Prema teoriji, žene imaju težište niže od muškaraca. U prosjeku, centar mase žene je za 8 do 15 posto niže od centra mase muškarca. No s obzirom na to da nisu svi građeni jednako, neki muškarci možda će uspjeti odraditi ovaj izazov bez problema.

Ako namjeravate isprobati ovaj izazov i saznati u koju kategoriju spadate, preporučujemo da to učinite s mekanim jastukom ispred sebe, prenosi index.hr.

Pogledajte video OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE