TIKTOKOM ŠIRI SE NOVI OPASNI IZAZOV, ZBOG NJEGA MOGU NASTRADATI I ONI KOJI U NJEMU NE UČESTVUJU

Nakon brojnih opasnih izazova koji su se u posljednje vrijeme proširili društvenim mrežama, na TikToku pojavio se još jedan novi. Izazov nazvan "Lug Nut Challenge" sastoji se od toga da ljudi otpuštaju matice na točkovima automobila.

Nakon toga, snimaju što će se dogoditi te posljedice objavljuju na popularnoj društvenoj mreži. Neki od njih to rade na svojima automobilima, dok mnogi izabiru vozila nedužnih sudionika u saobraćaju koji zbog toga mogu nastradati.

Posljedice svakako mogu biti opasne što dokazuje i slučaj iz Massachusettsa.

Kako navodi Revija HAK, jedan je vozač iz te američke države bio žrtva novog izazova.

Neko mu je otpustio matice na toćkovima automobila što je rezultirao padom točka s njegovog vozila za vrijeme vožnje. Osim toga, u SAD-u je zabilježen niz slučajeva otpuštanja matica, no srećom bez većih posljedica.

S obzirom na to da društvenu mrežu TikTok najviše prate djeca, koju razni viralni izazovi posebno zabavljaju, učitelji širom  Amerike posebno su zabrinuti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE