TIKVICE KAO ČIPS: ZANIMLJIVO PREDJELO KOJE NE ZAHTJEVA VELIKU PRIPREMU

Puno je recepta koje možete praviti sa ovim ukusnim povrćem. Jedan od njih je i tikvice kao čips.

Sastojci:

1 velika tikvica
1 kašika maslinovog ulja
so

Priprema:
Zagrijte rernu na 110°, zatim izrendajte tikvice na spravi za rezanje na srednjoj debljini. Tikvice treba da budu tanje, pa vi procijenite da li vam odgovara srednji sjekač. Kada isjeckate tikvice stavite ih u ubrus i pritisnite da biste iscjedili svu tečnost.

Na pleh stavite silikonsku podlogu ili pek papir, pa poredajte tikvice jednu pored druge, pazeći da se ne preklapaju. Četkicom pređite preko svake tikvice maslinovim uljem. Zatim pospite malo soli po njima, nemojte da pretjerujete.

Pecite 2 sata dok ne dobiju boju i postanu hrskave. Neka se ohlade prije nego što ih izvadite iz pleha i servirate.

Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE