TINEJDŽER VOZIO AUDI 180 NA SAT, PA POKOSIO PJEŠAKE I UBIO DVOJE LJUDI

Djevojka i muškarac Dejan (48) poginuli u saobraćajnoj nesreći koja se oko 20.40 sati dogodila na Bulevaru Medijana u Nišu.

Djevojka je preminula na licu mjesta, a muškarac u bolnici.

Do nesreće je došlo kada je vozilo „audi“ beogradskih registarskih tablica kojim je upravljao devetnaestogodišnji mladić Nemanja S, pokosilo dvoje pješaka. Prema izjavama očevidaca, „audi“ se Bulevarom Medijana kretao iz pravca tržnog centra „Stop šop“ kada je skrenuo sa kolovoza i pokosio pješake.

Očevici kažu da je prizor bio stravičan da su pješaci od siline udarca preletjeli preko ograde kraj puta. Također, dodaju da je audi išao oko 180 na sat.

  • Vozio je veoma brzo, proklizao i udario djevojku koju je prebacio preko ograde niškog vodovoda. Čuo sam da je na licu mjesta ostala mrtva. Mladića je pokupila Hitna pomoć, čujem da je on veoma teško povrijeđen”, kazao je jedan Nišlija koji se zatekao na mjestu nesreće.

U automobilu sa Nemanjom su bile još tri djevojke. On ih je, navodno, ostavio iza DIS-a, a zatim se vratio na mjesto nesreće.

Uviđaj na mjestu nesreće i dalje traje, na terenu je više vozila saobraćajne policije a traka u kojoj je došlo do udesa blokirana je sa dva policijska automobila.

Saobraćaj se sa Bulevara Medijana preusmjerava preko parkinga „Stop Šopa“ na Bulevar cara Konstantina.

Navodno, Nemanja je već sedam dana u posjeti Nišu. Očevidac i poznanik kaže da je ovaj devetnaestogodišnji mladić od početka posjete “divljao” ulicama.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE