TKD BOSNA IZ VISOKOG NAJTROFEJNIJI BH. KLUB NA BALKANSKOM PRVENSTVU U RUMUNIJI

U Rumuniji, u Bukureštu, održano je takmičenja Balkan Region of ETU - Balkansko prvenstvo u olimpijskom taekwondou. TKD Kolektiv Tim Bosna iz Visokog je učestvovao sa A Timom od 10 takmičara i osvojio 7 medalja.

Zlatne medalje – prvaci Balkana u svojim kategorijama su: Fahrudin Adilović, Tarik Orhan, Amina Hrvat i Sajra Kajević.

Bronzane medalje osvojili su: Adin Šahić, Aldin Islamović i Nedim Lisak.

Sajra Kajević je u 2018 godine bila kadetska prvakinja Balkana u kategoriji -41 kg, a sada je postala juniorska prvakinja Balkana u kategoriji -49, čime je potvrdila svoju dobru formu i napad najsjajnija odličja na narednim takmičarima.

Fahrudin Adilović – kadetski prvak Balkana u kategoriji -57 kg, u 2021. Osvojio je (na dva E1 turnira) dva puta zlatnu medalju u svojoj kategoriji (turniri koji se rangiraju za WTF ranking) čime je nastavio svoju dominaciju u ovoj kategoriji -57 u kojoj je neprikosnoveni više od dvije godine.

Tarik Orhan – kadetski prvak Balkana u kategoriji -61 kg, u 2021. osvojio je (na dva E1 turnira) dva puta osvojio bronzanu medalju u svojoj kategoriji (turniri koji se rangiraju za WTF ranking) čime je potvrdio svoju dobru formu sa tendencijom napretka i ostanka među najboljim borcima u ovoj kategoriji.

Amina Hrvat – juniorska prvakinja Balkana u kategoriji +68 kg u 2021., učestvovala je na dva E1 turnira i osvojila odlične rezultate i podigla formu za vrhunski rezultat na ovom Balkanskom prvenstvu.

KD Kolektiv Tim Bosna iz Visokog vodio je trener Edin Kajević Kaja koji iz takmičenja u takmičenje potvrđuje svoju trenersku klasu i izvodi nove šampione u taekwondou te tako najbolje promovira taekwondo sport i našu državu BiH.

Pravdu ispred TKD Kolektiva Bosna dijelila je Anesa Pulo.

(Kerim Priganica)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE