TOLIKO SU JAKI DA IMAJU NARKO-PODMORNICU: POLICIJA OTKRILA PLOVILO U KOJE STANE DVIJE TONE DROGE

Španska policija zaplijenila je narko-podmornicu dizajniranu za prijevoz više od dvije tone ilegalnog tereta.

Polupotopno plovilo otkriveno je u Malagi prošloga mjeseca dok je još bilo u izgradnji, a u sklopu veće akcije u kojoj su sudjelovali Europol te policija iz Britanije, Amerike, Kolumbije, Nizozemske i Portugala.

Voditelj španske policije Rafael Perez kazao je da podmornica funkcionira poput sante leda, što znači da bi većina plovila bila pod vodom i da bi bio vidljiv samo vrh, piše Daily Mail.

Pogledajte video OVDJE.

Podmornica od stakloplastike i šperploča

Podmornica je bila napravljena od stakloplastike i šperploča i bila je svijetlo plave boje. Imala je dva motora.

Slična plovila za krijumčarenje droge su prijašnjih godina otkrivena u Atlantskom oceanu, posebno u blizini Srednje i Južne Amerike, prenosi Index.hr.

Španija se već dugo smatra ulaznom tačkom za ilegalne opskrbe kokainom u Evropi, zajedno s lukama u Nizozemskoj i Belgiji. U 2018. godini u Španiji je zaplijenjeno 3.7 posto svjetske zapljene kokaina.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO JUG GRČKE

0
Snažan potres magnitude 5,9 je jutros u 9:12 po lokalnom vremenu pogodio jug Grčke, izvijestio je EMSC na svojim stranicama.