TOPI SALO, ČUVA STOMAK, SMANJUJE HOLESTEROL: TAJNE KOJE KRIJE OVAJ ZAČIN MOĆAN SU SAVEZNIK VAŠEG ZDRAVLJA!

Kim čini čuda za naše zdravlje, a topi masne naslage tri puta brže od bilo koje druge namirnice, potvrdile su naučne studije.

Naučne studije potvrdile su da redovno konzumiranjue kima topi neželjeno salo i do tri puta brže nego bilo koja druga namirnica.

Kim se koristi u ljudskoj ishrani vijekovima i ima veoma blagotvorna svojstva na naš organizam, ali efekat koji daje kod mršavljenja i ubrzavanja metaboličkih procesa u organizmu nemjerljiv je sa bilo čim drugim, tvrde sprovedene studije.

Veoma je bogat eterskim uljima koja doprinose smirivanju želučane flore i smanjuju napetost i gasove u stomaku i gastrointestinalnom traktu.

Kim pospješuje bolji rad želuca i brže varenje. Pored vrijednih eterskih ulja, kim je veoma bogat antioksidansima koji štite naš organizam od štetnih uticaja, ali i potpomažu apsorbciju LDL holesterola i gubitak viška masti u organizmu.

Pored ovoga, kim je veoma bogat bjelančevinama, kalcijumom, taninima i biljnom sluzi, koji zajedno čine da se toksini brže i efikasnije izbace iz organizma i da se ubrzaju metabolički procesi.

Čaj od kima koji ima brojna pozitivna dejstva: osvježava dah, pomaže kod kašlja, smiruje probavni trakt, sprječava kardiovaskularne bolesti, sprječava razvoj bakterija, pomaže kod artritisa i reume, sprječava pojavu peruti, ublažava menstrualne tegobe, pospješuje rad moždanih ćelija i ublažava simptome stresa.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE