Ne brinite, sa ovim receptom možete napraviti tortu tog dana kada je planirana svečanost jer vam treba manje od pola sata.
Korice se peku u tavi, što će vam dodatno olakšati, a fil se sprema za bukvalno 5 minuta. Šta čekate?
Sastojci:
- 270 g brašna
- 3 kašike kakaa
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 150 g šećera
- 10 g vanilin šećera + 1 kašičica
- 100 g ulja
- 360 ml vode
- 500 g svježeg sira
- 180 g putera
- 5 kašika šećera u prahu
- voće za ukrašavanje
Priprema:
- Pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo.
- Zatim dodajte šećer i vanilin šećer.
- Sipajte ulje i vodu i miješajte da nema grudvica.
- Podmažite tavu i zagrijte.
- Od smjese pecite nešto nalik palačinkama. Trebaju nam 3 kore.
- Fil pravimo tako što pomiješamo sir sa puterom i šećerom u prahu pa umutimo mikserom dok ne postane kremasto.
- Filujemo kore poslastičarskom špricom i slažemo jednu na drugu.
- Na kraju preko fila stavite voće po izboru.
- Ubacite u frižider da se stegne prije sječenja.